Mindfulness – Voor een gelukkig leven

Mindfulness
De spiritueel meest diepgaande en sterk op de praktijk gerichte publicatie is het boek van de Vietnamese Boeddhist Thich Nhat Hanh over mindfulness. Hij geeft oefeningen en meditaties weer die hij samen met zijn gemeenschap gedurende zestig jaar heeft ontwikkeld.

Het boek is in één jaar al zes keer herdrukt. Het belangrijkste voor Thich Nhat Hanh is ‘concentratie’, aanwezigheid, als leven in het moment (samadhi) om zo tot dieper inzicht (prajna) te komen, daar gaat het om in je leven. Bewust ademhalen is hiervoor essentieel. Interessant zijn de oefeningen overhet ervaren van stilte en het aanraken van de aarde, de meditatie over de liefde en de oefening om met het kind in jezelf in gesprek te komen.

Alle oefeningen zijn uiteindelijk erop gericht het dualisme van lichaam – geest te overstijgen en te komen tot liefde. Dan gaan de mensen van je houden en ontstaat er een diepgaande communicatie. Mindfulness is een van de beste boeken op het gebied van Boeddhististische mindfulness, zeer geschikt voor mensen die op zoek zijn naar spirituele diepgang. Het boek is vlot en inspirerend geschreven.

Thich Nhat Hanh
Mindfulness: Voor een gelukkig leven
BBNC Uitgevers, Amersfoort, 2012
ISBN 978 90 453 1049 7
Download PDF
E-Boek versies van : Mindfulness - Voor een gelukkig leven

Gerelateerde berichten

We zien graag uw reactie